Identifikation af arter

sign up form

Parosphromenus Deissneri

Når man i forretninger støder på en pragtgurami, og spørger til hvad det lige er for en art, så får man meget ofte at vide at det er en parosphromenus deissneri. Dette skyldes at det var en af de første pragtguramier som blev beskrevet, og siden har mange pragtguramier fået den betegnelse når de bliver importeret fra Asien til Europa eller Amerika. Men det er utrolig sjældent at det faktisk er den.

Det har også været svært at sige, hvordan den så egentlig skulle se ud, men efter at det lykkedes at få fat i nogle enkelte eksemplarer i 2007, så er der nu nogle billeder som kan dokumentere hvordan den rigtigt skal se ud, - og det er så som fisken på disse to billeder.

Den er først beskrevet af Bleeker (1859), og kendetegnes ved spydhalen, tyrkis søm i rygfinne samt tyrkise bugfinner, og et 'bånd' i halen, blåligt, som ikke er et samlet bånd, men mere dråbeformede pletter.

Forvirringen og hvor kan man finde hjælp til identifikation.

Udover dette problem med P. Deissneri, så er der generelt utroligt store problemer med at finde ud af hvilke arter der overhovedet findes, hvordan de er beslægtet, hvilke grupper og undergrupper der er, og der er meget som endnu ikke vides om dette.

Det er en af de ting, som man kan blive fasineret af og lidt bidt af - det med at prøve at finde ud af hvad det er for en fisk man har fået hjem i akvariet, - men også på den måde at det er spændende at lære om de forskellige arter som der findes.

Jeg vil ikke her gå ind i en længere redegørelse for hvilke arter der findes, men henvise til www.parosphromenus-project.org hvor man kan finde en masse informationer om det

Derudover er der IGL's (Internationale Gemeinschaft für Labyrinthfische) galleri, som dog ikke er helt opdateret, men her kan man finde de fleste.

Det andet er Günther Kopic's hjemmeside, hvor der ligeledes er beskrevet rigtig mange arter, ogiøvrigt også samlet en del information. Begge sider er på tysk.

Og hvis nogen har brug for hjælp til at identificere en pragtgurami, også forretninger, er de velkomne til at kontakte mig, måske kan jeg hjælpe.

http://www.igl-home.de/bilder/gallery/parosphromenus/thumbPage1.html

http://www.guenter-kopic.de/Aquaristik/Labyrinthfische/Prachtgurami/Arten_

und_Formen/arten_und_formen.html